Kuchyňské nože

/ 4 příspěvky
Slovo „santoku“ doslova znamená „tři ctnosti“. Název tohoto nože byl zvolen tak, aby reprezentoval jeho tři hlavní použití – řezání, krájení a sekání
Příprava krok za krokem. Při filetování lososa oddělujeme maso ryby od páteře. Zní to jednoduše, že? Pokud znáte správný postup a získáte praxe, tak je to opravdu jednoduché. Postup jsme pro vás rozložili do jednoduchých kroků, ke kterým jsou přiloženy i ilustrace.
Kuchařské nože patří mezi naše nejoblíbenější. Jejich jemná křivka umožňuje nenáročně a téměř elegantně krájet většinu zeleniny na kostky. Tyto nože jsou obvykle vybaveny čepelemi s délkou přibližně 20 až 30 centimetrů, díky čemuž jsou perfektně velké na krájení jablek, papriky, brambor, brokolice či zelí. Dobrý kuchařský nůž je silný, odolný, vyvážený a snadno se s ním manipuluje.
Kuchařský nůž stal víceúčelovým nožem a je oblíbený mezi mnoha kuchaři, kteří vaří v restauracích, ale své místo si našel i v obyčejných domácnostech.