Řeznické nože

(58)

Základem každé kuchyně jsou kuchyňské a řeznické nože, jejich počet a samotná skladba je na samotném uživateli. Důležitá je kvalita avšak třeba si uvědomit, že není možné vyrobit kvalitní kuchyňský nůž za pár eur, naopak investice se odrazí v dlouhé životnosti, kvalitní ocel a také kvalitní rukojeť, mohou sloužit i desítky let. Důležitá je péče, čepel z tvrdší oceli se bude méně tupit a nože nevyžadují ustavičné broušení.

Kuchyňské a řeznické nože nepatří do myčky, tupí to jejich ostří a zkracuje jejich životnost. Správné skladování neztupí a nevyštrbí ostří, nepoškrábe čepel, vhodné jsou drevené stojany, magnetické držáky na kuchyňské nože nebo organizér do zásuvky.

Řeznické nože a nářadí je vhodné skladovat a přenášet v pouzdrech k tomu určených. Výrobci na to pamatovali a nabízejí naskládané sady řeznických nožů. Kvalitní profi kuchařské nože a nástroje pro profesionální kuchaře se také doporučuje balit a přenášet v obalech k tomu určených, které nabízí i společnost Wüsthof. Nože je možné zakoupit samostatně, ale například sada kuchyňských nožů Wüsthof se vyplatí více. V nižší cenové relaci jsou zajímavé řeznické nože Mikov, ověřené a oblíbené jsou řeznické nože Victorinox, řeznické nože Solingen, ktoré nabízí společnost Wüsthof. 

Kuchyňské nože zahrnují škálu různých typů, tvarů a délek, každá domácnost a i profi spotřebitel má na výběr dle vlastního upotřebení:

  • Kuchařský nůž - všestranný na krájení, sekání zeleniny a bylinek, porcování
  • Porcovací nůž  - úhledně nakrájí maso, sashimi, hlávku zelí a jiné
  • Řeznický nůž - na porcování, krájí i velké kusy masa
  • Vykosťovací nůž - oddělí maso od kostí a kloubů
  • Nůž na šunku - nářezový, nakrájí na tenoučké plátky, vhodný na cukrářské účely, zákusky
  • Špikovací nůž - tenoučký, vhodný na špikování, vhodný na krájení i zeleniny
  • Filetovací nůž - hlavně na ryby, oddělí maso od kosti, nakrájí na tenké filety
  • Steakový nůž - hladké nebo zoubkované ostří, špičatá čepel, vhodný na steaky a kotlety
  • Nůž na chléb - vlnitá čepel na čerstvý chléb a bagetky
  • Zubkatý nůž - na čerstvé pečivo, měkkou zeleninu a ovoce
  • Nůž na zeleninu - vhodný na čištění a loupání
  • Santoku - pochází z východní kuchyně, na krájení a sekání zeleniny a ovoce, masa, ryb a nebo bylinek
  • Nůž na sýr - speciální na krájení sýrů, může mít místo špičky vidličku
  • Dekorativní nůž - na vyřezávaní ovoce a zeleniny
  • Sekáč na maso a kosti

 

Kuchyňské a řeznické nože Victorinox, nože do kuchyně Wüsthof, německé kuchyňské nože Böker, to vše je záruka kvality, velký výběr kusových nožů nebo různě naskládané sady nožů pro kuchaře a řezníky.

Cena:
326
7331
58 produktů
Výrobci
Materiál čepele
Materiál rukojeti
Materiál pouzdra
Délka čepele
10.5 cm
36 cm
Celková délka
13 cm
34.5 cm
Délka rukojeti
13 cm
14.2 cm
Tloušťka čepele
Výška čepele
Hmotnost
51 g
268 g
Typ čepele
Využití
Jednoruční otvírání
Typ nože
Typ otevírání
Spona
Typ výbrusu
Povrchová úprava čepele
Možnost gravírování
Země původu
Barva
Obsah balení
Filtr produktů:
VICTORINOX nôž - KNIFESTOCK

VICTORINOX nôž

Poslední kus skladem
664 Kč s DPH
498 Kč
Detail produktu