Broušení

/ 6 příspěvků
Nástroje, které používáte, si procházejí nemalou zátěží a vědět, jak o ně správně pečovat a brousit je, je nezbytné pro usnadnění Vašeho života, jakož i pro rychlejší plnění úkolů a celkový úspěch při práci.
Udržení ostrosti je vždy podstatný faktor, když chcete něco kvalitně řezat. Proto je výzvou tuto ostrost zaručit, iv případech, kdy nůž nosíte s sebou a používáte ho při práci.
Základem je mít dobrý, ostrý nůž. S ostrým nožem je každý řez lehčí, rychlejší a především bezpečnější. V tomto článku najdete všechny základní informace o tom, jak si i vy profesionálně naostríte nůž. Jako první si musíte důkladně prohlédnout čepel nože, ta vám pomůže v rozhodování o tom, jak moc je třeba nůž naostřit.
Existuje mnoho metod, které můžete použít k testování ostrosti hrany nože. Většina dává přednost tomu, aby se čepel jednoduše otestovala na typickém řezném materiálu - například na rajčeti.      
Nástroj, o kterém si mnozí myslí, že je ostřící ocel, je ve skutečnosti honovací ocel. Jaký je tedy rozdíl mezi ostřením a honování?
Ostré nože jsou při práci v kuchyni mnohem efektivněji. Snadno nimi nakrájíte maso, zeleninu, ovoce, pečivo a jakékoliv jiné jídlo, aniž byste se zapotili a unavili. Výhoda takových nožů tkví iv šetření vašeho času.