Blog

/ 21 příspěvků
Kizer je špičkový čínsky výrobca kvalitných nožov, ktorý v roku 2013 spôsobil malú revolúciu vo výrobe a cenovej politike .
Slovo „santoku“ doslova znamená „tři ctnosti“. Název tohoto nože byl zvolen tak, aby reprezentoval jeho tři hlavní použití – řezání, krájení a sekání
Nástroje, které používáte, si procházejí nemalou zátěží a vědět, jak o ně správně pečovat a brousit je, je nezbytné pro usnadnění Vašeho života, jakož i pro rychlejší plnění úkolů a celkový úspěch při práci.
Americká firma UltiClip rozhodně není nováček v oblasti pouzder na skryté nošení. Více než desetileté zkušenosti a inovativní přístup přinesly na trh výjimečné spony na pouzdra, se kterými vaše zbraně zůstanou skryté i při každodenním nošení.
V průběhu let výrobci kapesních nožů neustále přicházeli s novými mechanismy, které by usnadňovaly používání jejich produktů. Jednou z výzev, která vzbudila investičního ducha mnohých inženýrů, bylo otevírání čepele jednou rukou.
Věděli jste, že na zabalení jedné láhve vody jsou potřeba 3 litry vody? Představte si, kolik vody ušetříte pomocí opakovaně použitelné lahve. A co se stane, když si kávu vychutnáte opakovaně v hrníčku po dobu jednoho roku?
Nosíte u sebe nůž každý den? Určitě jste se již vícekrát dostali do situace, kdy jste potřebovali něco uříznout nebo nakrájet, tehdy se hodí mít jeden po ruce. Podíváme se blíže na údržbu zavíracích nožů, konkrétně na mazání ložisek. Správný postup totiž může výrazně prodloužit životnost nože a zaručí, že bude spolehlivě fungovat za každých podmínek.
Vysoce kvalitní svítilny Fenix jsou vyrobeny nejen s vyšším světelným tokem jako tradiční svítilny, ale dají se použít téměř v každé situaci. Nejsilnější svítilny jsou odolné IP68, odolné proti nárazu a tepelným vlivům.
Při koupi nože se zvyknou zohledňovat několik parametry, jako například materiál oceli, délka čepele, jaké má nůž pouzdro a podobně. Často se však zapomíná na důležitou věc, jako je výbrus. Každý typ výbrusu má své silné a slabé stránky. V tomto článku se Vám je pokusíme co nejjednodušší shrnout.
Udržení ostrosti je vždy podstatný faktor, když chcete něco kvalitně řezat. Proto je výzvou tuto ostrost zaručit, iv případech, kdy nůž nosíte s sebou a používáte ho při práci.
Nože Microtech nikdy neobětovali, ani nikdy neobětují kvalitu, na úkor ceny, nebo kvantity. Každý jejich kousek je dokonalý a na jeho výrobu jsou použity, jen ty nejkvalitnější materiály.
Základem je mít dobrý, ostrý nůž. S ostrým nožem je každý řez lehčí, rychlejší a především bezpečnější. V tomto článku najdete všechny základní informace o tom, jak si i vy profesionálně naostríte nůž. Jako první si musíte důkladně prohlédnout čepel nože, ta vám pomůže v rozhodování o tom, jak moc je třeba nůž naostřit.
Existuje mnoho metod, které můžete použít k testování ostrosti hrany nože. Většina dává přednost tomu, aby se čepel jednoduše otestovala na typickém řezném materiálu - například na rajčeti.      
Nástroj, o kterém si mnozí myslí, že je ostřící ocel, je ve skutečnosti honovací ocel. Jaký je tedy rozdíl mezi ostřením a honování?
Příprava krok za krokem. Při filetování lososa oddělujeme maso ryby od páteře. Zní to jednoduše, že? Pokud znáte správný postup a získáte praxe, tak je to opravdu jednoduché. Postup jsme pro vás rozložili do jednoduchých kroků, ke kterým jsou přiloženy i ilustrace.
Kuchařské nože patří mezi naše nejoblíbenější. Jejich jemná křivka umožňuje nenáročně a téměř elegantně krájet většinu zeleniny na kostky. Tyto nože jsou obvykle vybaveny čepelemi s délkou přibližně 20 až 30 centimetrů, díky čemuž jsou perfektně velké na krájení jablek, papriky, brambor, brokolice či zelí. Dobrý kuchařský nůž je silný, odolný, vyvážený a snadno se s ním manipuluje.
Kuchařský nůž stal víceúčelovým nožem a je oblíbený mezi mnoha kuchaři, kteří vaří v restauracích, ale své místo si našel i v obyčejných domácnostech.
Ostré nože jsou při práci v kuchyni mnohem efektivněji. Snadno nimi nakrájíte maso, zeleninu, ovoce, pečivo a jakékoliv jiné jídlo, aniž byste se zapotili a unavili. Výhoda takových nožů tkví iv šetření vašeho času.
Která ocel je ta nejlepší? Má ten nůž, na který si brousím zuby dobrou ocel nebo je to bláto? Bude mi ten nůž rezavět? Ztupí se rychle? Dokážu si ho vůbec sám nabrousit? Při výběru oceli nože třeba opět zohledňovat účel, na který ho chcete primárně využívat.
Pokusíme se Vám co nejvíce usnadnit a pomoci s výběrem nože, který bude pro Vás jako stvořený.      
Podrobný návod jak nakupovat na internetovém obchodě s profesionálními noži Knifestock.cz